Kva er viktig for deg-markering

9. juni vart Kva er viktig for deg-dagen markert av helse- og omsorgstenestene i Sula. I dei ulike tenestene vart tenestemottakarar og tilsette stilt dette spørsmålet, og ein hadde gode refleksjonar rundt temaet. Fleire avdelingar har sendt inn bilder og ulike svar som kom fram under markeringa. Seniorsenteret tok kaka for beste bilde. Under kan du lese noko av det som vart svart denne dagen.

Seniorsenteret:
Dagen ble markert ved at vi spurte hver enkelt bruker om hva som er viktig for dei nå og fremover. Gode svar kom frem, og for mange var svarene det samme.
- "Selvbestemmelse, at jeg får bestemme over min egen hverdag"
- Ha muligheten til å bo hjemme lengst mulig og med god tilrettelegging"
- Familien min, å få ta vare på dei"
- Ha muligheten til å komme meg ut å treffe andre.
- "Å bli hørt"
- Å være en del av et fellesskap"

Det blei gode refleksjoner og samtaler rundt dette temaet. Hvordan alderdommen er nå i forhold til både en og to generasjoner tidligere.

Heimetenesta ytre:
For oss er det viktig å ta vare på finværsdagane og ete lunsj ute i det nydelege været. Samt å sjå kvarandre, støtte kvarandre, vere ein god kollega og bidra til at alle skal ha det bra på jobb, respektere kvarandre slik at alle har ein trygg og god arbeidsdag. Det er også viktig for oss å bidra til at brukarane har det so godt som mogeleg medan dei er heime, og det er givande for oss å kunne bidra til dette.  Det er også viktig å ha ein deilig sommar å sjå fram til, og at det snart er ferie.

Dei fleste brukarane som vi spurte drog fram god helse som viktig, kunne bu heime, familie og tryggleik.

Molvær senter:
I forbindelse med Hva er viktig for deg dagen, har vi på Molvær Senter '' tekstil avdelingen'' diskutert og hatt samtale om hva er viktig for den enkelte.
Noen av dei forslaga som vi diskuterte er listet opp under her:
Få lov å være på jobb å treffe andre.
Ha voksenopplæring
Liker å strikke og brodere på jobb
Kjekt å bake og holde Kort & Godt butikken åpen tirsdager og torsdager, vi har også kafe, der vi serverer Kaffi og noe attåt
Å trene og gjøre øvelser med kroppen, for å holde den i form